05/07/2016
by Editura Făclia
De citit şi meditat Romani 8:28-39
Studiu suplimentar Efeseni 5:22-33; 1 Petru 3:7; Coloseni 3:18-21
  1. Care sunt caracteristicile dragostei lui Cristos faţă de biserică?
  2. Ce nu trebuie să facă taţii copiilor lor?
 
                                          Un soţ transformat
                       „... noi suntem mai mult biruitori prin Acela care ne-a iubit.“ (v.37)
 
            Continuăm reflectând asupra ideii că cele mai multe din problemele vieţii noastre se nasc din faptul că nu iubim aşa cum suntem iubiţi. Într-unul din seminariile mele obişnuiesc să spun povestea unui om pe care odată l-am consiliat şi care mi-a spus că, pe când era copil de doisprezece ani, i s-a întâmplat ceva care i-a afectat tot restul vieţii. Tatăl i-a dat cadoul de Crăciun care, spre stupefacţia copilului, s-a dovedit a fi nu trenuleţul la care se aştepta - ci o cărămidă! În timp ce se uita la „cadoul“ pe care-l primise, tatăl copilului s-a aplecat spre el şi i-a zis: „Asta-i tot ce meriţi. Cu greu ai făcut ceva din tot ce ţi-am cerut să faci în anul care a trecut. Poate asta te va-nvăţa cum să te comporţi“. După acea experienţă traumatică băiatul a luat o decizie: „Niciodată nu voi mai avea încredere în cineva şi nu mă voi ataşa nimănui, căci s-ar putea să mă dezamăgească sau să mă lase fără ajutor“.
            Ajuns adult s-a căsătorit, şi după câţiva ani şi-a dat seama că viaţa lui de căsnicie era serios ameninţată. Era clar că strategia pe care a decis s-o urmeze: „Nu te încrede în nimeni şi nu te apropia de oameni pentru că s-ar putea să fii jignit“, îi distrugea căsătoria. I-am explicat că direcţionându-şi viaţa şi căsnicia conform acestei strategii, el de fapt călca porunca de a-şi iubi soţia aşa cum Cristos şi-a iubit biserica (Efes. 5:25).
            Treptat a ajuns să vadă că motivul pentru care se temea de respingere era faptul că în viaţa lui nu simţea destul de adânc puterea şi sprijinul dragostei lui Dumnezeu. S-a pocăit renunţând la abordarea acestei strategii greşite, şi-a deschis fiinţa într-un fel nou ca să primească dragostea lui Dumnezeu şi a devenit un om nou. Şi mai mult - un soţ schimbat.
 
Roagă-te:
Tată, văd cum dragostea Ta poate să alunge din mine toate temerile. Iartă-mă pentru că de atâtea ori sunt dependent de ideile mele despre felul cum trebuie să-mi trăiesc viaţa în loc să mă încred în ale Tale. Astăzi, îmi deschid viaţa înaintea dragostei Tale. Revarsă dragoste în mine - şi prin mine. În numele lui Isus. Amin.

Comments

No posts found

New post

eBooks eBooks

Cart content Cart content