05/07/2016
by Editura Făclia
De citit şi meditat 1 Corinteni 13:1-13
Studiu suplimentar Ioan 20:19-23; Matei 10:8
  1. Care a fost mesajul lui Isus pentru ucenici?
  2. Cum pui tu în acţiune acest mesaj?
 Dragoste - mai mult decât vorbă
„Dacă... n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare...“ (v.1)
 
Ne întoarcem acum ca să ne concentrăm asupra relaţiei „Eu - Tu“ şi să petrecem o ultimă zi în examinarea ei. Aminteşte-ţi că în relaţia „Eu -Tu“ o persoană vede că altă persoană este la fel de importantă ca ea însăşi.
 
Dr. Paul Tournier ne relatează o poveste sentimentală care ilustreză foarte frumos puterea relaţiei „Eu - Tu“. Părinţii lui au decedat când el era doar un copil aşa că a fost dus să crească în grija unchiului şi mătuşii lui. Din nefericire mătuşa lui era bolnavă mintal şi ca urmare Paul a avut o viaţă introvertită, care nu l-a învăţat cum să se raporteze la alţi oameni. În timpul şcolii profesorul de greacă s-a împrietenit cu el şi şi-a făcut obiceiul de a-l invita la el acasă unde se aşezau în faţa unui şemineu ca să povestească împreună. Relaţia lui Paul cu profesorul lui a rupt legăturile vieţii sale interioare reprimate şi a devenit un copil complet diferit de cel de până atunci. După mulţi ani, când Tournier lucra la manuscrisul primei sale cărţi, a ţinut cu orice preţ ca prima persoană care îi va evalua cartea să fie profesorul lui. A dus-o la el şi cu o oarecare îngrijorare i-a citit primul capitol. Profesorul a ascultat şi a zis: „Te rog, citeşte în continuare“. Mai târziu, după ce Paul îi citise întreg manuscrisul, profesorul a rămas în tăcere pentru o vreme şi apoi a zis: „Paul, vreau să ne rugăm împreună“. Paul a zis: „Dar n-am ştiut că eşti creştin“. Profesorul i-a zis cu o voce blândă: „Sunt“. „Dar de când?“ „Din acest moment“, a spus profesorul.
 
Aceasta este puterea relaţiei „Eu -Tu“. Nu este niciodată cu sens unic - amândouă persoanele sunt afectate de ea. Ce minunat ar fi dacă evanghelizările noastre personale ar fi făcute în felul acesta, plasate în contextul unor relaţii pline de căldură, şi nu ca o telegramă.
 
Roagă-te:
O Isuse, doresc din tot sufletul să învăţ arta relaţiilor dominate de dragoste. Vreau să gândesc în dragoste, să simt în dragoste şi să acţionez în dragoste. Vreau să devin dragoste. Căci văd că numai în măsura în care o fac pot trăi. Ajută-mă, Tată. În numele lui Isus. Amin.

Comments

natural remedies phlegm studiomerliniortodonzia.it/cgi-bin/avanafil.htm gas relief remedy
Propecia Online Bestellen Propecia Cause Prostata Kamagra At Amazon Warfarin Without Prescription Cheapest Lasix Buy Clomid Online Australia
New post

eBooks eBooks

Cart content Cart content