05/07/2016
by Editura Făclia
De citit şi meditat Romani 13:8-14
Studiu suplimentar 2Corinteni 5:12-21; Filipeni 3:7-9; Ioan 17:23
  1. Ce mesaj ne-a încredinţat Cristos?
  2. Cum afectează acesta relaţiile noastre?
 
 
                          Cea mai inevitabilă întrebare a vieţii
                                       „... dragostea este deci împlinirea legii.“ (v.10)
 
            Cred că acum suntem pregătiţi să răspundem uneia dintre cele mai răscolitoare şi mai inevitabile întrebări ale vieţii: Care este scopul trăirii în lume? De-a lungul timpurilor filosofii şi gânditorii lumii au meditat la această întrebare şi au răspuns la ea în diferite feluri. Răspunsul bazat pe Scriptură este acesta - scopul trăirii în lume este să iubim aşa cum suntem iubiţi. Dumnezeu a conceput viaţa în aşa fel ca atunci când ne raportăm la El şi lăsăm ca dragostea Lui să se reverse în centrul fiinţei noastre, să putem şi noi să transmitem altora dragostea cu care noi înşine suntem iubiţi. Dacă nu ne manifestăm în felul acesta, înseamnă că nu trăim după scopul divin.
            În cele ce urmează vom enunţa ceva care s-ar putea să sune exagerat, dar timp de mulţi ani am reflectat în profunzime la acest enunţ - cele mai multe probleme pe care le experimentăm în viaţa noastră creştină îţi au originea în faptul că nu iubim aşa cum suntem iubiţi. Aproape fiecare problemă spirituală şi psihologică adusă la consilierul creştin poate fi identificată în esenţa ei cu o încălcare a poruncii lui Isus: „Iubiţi-vă, aşa cum v-am iubit Eu“.
            Nu demult, o fetiţă mi-a spus următoarele cuvinte: „Oricând spun sau fac ceva cu dragoste pentru tatăl meu, se pare că el nu apreciază lucrul acela, aşa că am renunţat să mai încerc s-o fac. Acum stau retrasă şi las ca viaţa să se desfăşoare în jurul meu după bunul ei plac“. Ce spunea ea de fapt? După părerea mea, ea spunea următorul lucru: „Nu am resursele emoţionale de a iubi pe cineva care nu pare să aprecieze acest lucru“. Dar această atitudine reprezintă o violare a legii dragostei. Ea avea resursele necesare pentru a-şi putea manifesta dragostea faţă de tatăl nerecunoscător şi insensibil - dar a refuzat să le mai folosească. Resursele de care ea avea nevoie pentru a-şi manifesta din nou dragostea sunt în Cristos. Ea nu numai că era blocată în a da, ci ea era blocată şi în a primi.
 
Roagă-te:
Părinte ceresc, văd că eşuez în a iubi pentru că eşuez în a primi iubire. Arată-mi ce-mi blochează relaţia mea verticală cu Tine şi ajută-mă să-mi aduc fiinţa sub uriaşa Niagară a dragostei Tale. Mă rog în numele lui Isus. Amin.

Comments

No posts found

New post

eBooks eBooks

Cart content Cart content