Străpuns pentru fărădelegile noastre

60.00  RON
EFSFD
În stoc
Adaugă la preferințe

Doctrina substituirii penale afirmă că Dumnezeu S-a dat pe Sine în Persoana Fiului Său pentru a suferi în locul nostru moartea, condamnarea şi blestemul datorate omenirii căzute ca pedeapsă pentru păcat. Credinţa că Isus a murit pentru noi, suferind mânia Tatălui Său în locul nostru, a fost izvorul nesecat de speranţă pentru nenumăraţi creştini de-a lungul veacurilor.

Totuşi, un număr tot mai mare de teologi şi lideri de biserici pun sub semnul întrebării această doctrină, pretinzând, de exemplu, că prin ea se explică greşit natura judecăţii lui Dumnezeu; că divizează Trinitatea; sau că interpretează greşit texte cruciale precum Isaia 53 sau Marcu 10:45. Doctrina a fost descrisă în mod provocator ca „o formă de abuz cosmic împotriva unui copil”. În ultimii ani, criticile – inclusiv unele din interiorul mişcării evanghelice – s-au intensificat. În plus, dezbaterea nu mai este limitată la spaţiul academic, ci şi-a croit drum pătrunzând în cărţi şi reviste creştine populare.

Ca răspuns, Jeffery, Ovey şi Sach oferă o nouă articulare şi afirmare a substituirii penale. În Partea întâi ei aduc probe în favoarea faptului că doctrina este clar învăţată în Scriptură; că ea ocupă un loc central în teologia creştină; că neglijarea ei are urmări pastorale grave; şi că ea are o genealogie impecabilă în istoria bisericii creştine.

În Partea a doua, autorii abordează sistematic peste douăzeci de obiecţii specifice care au fost aduse împotriva substituirii penale. Expunerea şi analiza lor clară, precum şi răspunsurile pline de dragoste, dar ferme, sunt accesibile tuturor celor ce sunt cu adevărat preocupaţi de aceste chestiuni.

  Această declaraţie şi apărare extinsă a concepţiei substitutive penale a morţii ispăşitoare a lui Cristos răspunde unui exces de critici actuale ... cu o minuţiozitate şi eficacitate fără egal ... Salut acest tratat ca un tur de forţă epocal.” J. I. Packer

 „Cartea aceasta merită acel gen de circulaţie largă realizată prin corespondența care se făcea cu o generație în urmă între oameni de seamă precum Leon Morris, Jim Packer şi John Stott.” D. A. Carson

„Recomand această carte pentru cercetarea ei cuprinzătoare şi corectă a numeroaselor obiecţii aduse împotriva doctrinei substituirii penale în ultimii ani.” I. Howard Marshall

 Steve Jeffery a studiat teologia la Colegiul Teologic Oak Hill şi în prezent este pastor asistent la Holy Trinity, Lyonsdown, în nordul Londrei. Este căsătorit, are trei copii mici şi a obţinut un doctorat în fizică de la Universitatea Oxford.

Mike Ovey este rector şi conferenţiar pe teme de doctrină şi apologetică la Colegiul Teologic Oak Hill, Londra. El deţine un doctorat în teologie trinitară de la King’s College, Londra. În trecut a lucrat ca avocat pus să schițeze proiecte de legi pentru guvern, iar ulterior a slujit ca ajutor de paroh la All Saints, Crowborough, înainte să predea la Colegiul Moore, Sydney.

 

Andrew Sach a studiat teologia la Colegiul Teologic Oak Hill, Londra, şi în prezent deţine o funcţie de conducere la St Helen’s, Bishopsgate, în centrul Londrei. El este coautor al cărţii Dig Deeper! (IVP). A obţinut un doctorat în mecanismele auzului uman de la Universitatea York.

 

Autor:
Steve Jeffery, Mike Ovey, Andrew Sach
Coperta:
Moale
Format:
165x240 mm
Pagini:
382 pagini

Cărți electronice Cărți electronice