Crâmpeie de istorie din propovăduirea Evangheliei în Bisericile Baptiste din România 1874-1984

95.00  RON
EFCRMP
In stock
Our quantity discounts:
Quantity 10+
Price 60.00  RON
Add to wish list

Format 165x235, 602 pagini

coperta carton 300 g. brosata cu termoclei

Cartea este disponibila şi in format electronic. (cumpara eBook)

Pentru a citi primele 30 de pagini va rugam accesati urmatorul link: (citeste online)

Livrarea formatului tiparit poate dura pana la o saptamana după plasarea comenzii.

 

Prof. dr. IOAN BUNACIU s-a născut la data de 7 ianuarie 1925, în comuna Gurba, jud. Arad. A copilărit în Biserica Baptistă Arad-Şega. A fost botezat pe baza mărturisirii personale în anul 1947 în Biserica Baptistă din Braşov. În anul 1950 a absolvit Seminarul Teologic Baptist din Bucureşti. În anul 1956 a obţinut licenţa în teologie de la Institutul Teologic Protestant din Cluj. În anul 1974 a obţinut doctoratul în teologie de la acelaşi institut. Începând cu anii ’50 Prof. dr. Ioan Bunaciu a slujit ca păstor în bisericile baptiste din Lugoj, Cluj-Mănăştur şi Providenţa-Ferentari din Bucureşti. În toamna anului 1955 şi-a început activitatea de profesor al Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti. În perioada 1970-1988 a fost Directorul acestui Seminar. În cei 49 de ani de profesorat a scris mai multe lucrări de referinţă pentru păstorii bisericilor Baptiste din România. Prezenta lucrare se adaugă celor scrise în perioada de dinainte de 1989 şi celor tipărite după 1989, în libertate.

Crâmpeie de istorie din propovăduirea Evangheliei în Bisericile Baptiste din România. Am dat acest titlu cărţii de faţă deoarece nu am pretenţia că în ea am scris despre toţi ostenitorii cu predicarea Evangheliei din bisericile noastre, pentru că nu mă lasă timpul să alcătuiesc o istorie completă despre toţi predicatorii care s-au trudit să ducă vestea bună a Evangheliei pe plaiurile frumoase ale României. 

Pe de altă parte, eu nu mă consider decât un cronicar al faptelor şi al întâmplărilor ce s-au petrecut cu cei ce au predicat Evanghelia în bisericile baptiste din România, aşa cum le-au trăit ei. Şi am dorit ca aceste fapte şi întâmplări să fie consemnate într-o carte de aducere aminte ca să slujească celor din tânăra generaţie ca o încurajare în lucrarea lor de predicare a Evangheliei, în împrejurările în care lucrează ei astăzi, pentru că altele au fost condiţiile şi situaţiile în care au lucrat antemergătorii lor.

 

Extras din Cuvântul introductiv de Prof. dr. Ioan Bunaciu 

 

 

Author:
Ioan Bunaciu
Cover:
Moale
Pages:
604

Recomandări Recomandări

eBooks eBooks