Mesajul Vechiului Testament

115.00  RON
EFMVT
În stoc
Adaugă la preferințe

VECHIUL TESTAMENT ne prezintă istorisirea promisiunilor pe care Dumnezeu le-a făcut poporului Său. Dincolo de suprafaţa lui oarecum obscură se ascunde magnificul adevăr despre dragostea şi puterea lui Dumnezeu. Pe toate paginile lui cititorul poate găsi promisiuni după promisiuni pe care i le face Dumnezeu şi care sunt toate împlinite în Noul Testament - în întruparea lui Isus Cristos.

Autorul Mark Dever îi introduce pe cititori în întregul glorios al Vechiului Testament pentru ca ei să poată înţelege tabloul complet al măreţiei lui Dumnezeu şi taina promisiunilor Sale.

Pentru mulţi creştini Vechiul Testament este confuz şi descurajator. Cărţile sale sunt lungi şi ne prezintă o cultură profund diferită de cultura noastră. Predicile lui Mark Dever nu ne scutesc de lecturarea Vechiului Testament, dar ne oferă un ajutor minunat în înţelegerea lui. Dever explică temele majore ale fiecărei cărţi cu o claritate demnă de cele mai alese aprecieri, iar cartea lui străluceşte prin modul în care transmite mesajul Vechiului Testament pentru zilele în care trăim noi. Iată un rezumat al Vechiului Testament uşor de înţeles şi edificator din punct de vedere spiritual.”

- THOMAS R. SCHREINER

Profesor de Noul Testament, Associate Dean of Scripture and Interpretation, The Southern Baptist Theological Seminary

Avem în faţă un proiect măreţ, poate unii ar zice nebunesc, dar Mark Dever a înregistrat un succes strălucitor. Cartea nu este un simplu manual de studiu; este o culegere de predici pline de putere. Nu suntem introduşi în grabă în mesajul fiecărei cărţi a Bibliei, ci, mai presus de toate, ne simţim confruntaţi de Dumnezeul nostru măreţ şi suntem chemaţi să ascultăm de Cuvântul Său viu.

- VAUGHAN ROBERTS

Rector, St Ebbe's Church, Oxford, England, autor al cărţii God's Big Picture

În aceste predici distinctive, Mark Dever reuşeşte să reunească în jurul dezbaterilor de bază ale oricărei cărţi biblice trei preocupări pe care ar trebui să le aibă fiecare predicator devotat al Cuvântului lui Dumnezeu: conţinut teologic, iscusinţă exegetică şi aplicaţie pastorală. Suntem invitaţi la o plimbare prin Biblie pe care merită s-o facem!”

-TIMOTHY GEORGE

Decan, Beeson Divinity School, editor-şef Christianity Today

Mark Dever a făcut un mare serviciu comunităţii creştine prin publicarea acestor predici. Materialul are competenţe academice, dar este prezentat într-o manieră extrem de accesibilă şi cu aplicaţii relevante. Cu un accent pus asupra cristologiei şi asupra aplicării la viaţa creştină a Vechiului Testament, această carte îi ajută pe cititori să pătrundă în esenţa teologiei pe care o are fiecare mesaj al cărţilor biblice.”

- DAVID PETERSON

Rector, Oak Hill College

Mark Dever a scris o carte necesară şi a scris-o extrem de bine. Cu o inimă de pastor, o minte de erudit şi cu legătura de dragoste a unui prieten, Dever îl introduce pe cititor în mod clar şi creativ în mesajul unei cărţi care a schimbat lumea, dar faţă de care cultura contemporană rămâne în mare măsură distantă. Această carte este plină de căldură, stimulativă, directă şi profundă. Ea va fi o resursă de mare valoare pentru individ, grupuri de studiu, biserici, necredincioşi şi credincioşi deopotrivă. Dever îl conduce pe cititor într-o călătorie memorabilă prin cartea cea mai captivantă şi remarcabilă care a fost scrisă vreodată.”

-JOHN SHOUSE

Profesor de teologie creştină, Golden Gate Baptist Theological Seminary

De mult mi-am dorit o carte care să dezgroape bogăţiile Vechiului Testament - care să-l asiste atât pe pastorul din amvon, cât şi pe credincioşi în lecturările lor meditative. Iată acea carte.”

-C. J. MAHANEY

Sovereign Grace Ministries

MARK DEVER este pastor principal al bisericii Capitol Hill Baptist Church din Washington, D.C., şi director executiv al organizaţiei 9Marks. Dr. Dever a scris şi a contribuit la scrierea mai multor cărţi despre sănătatea spirituală a bisericii şi despre conducerea bisericii, printre care cărţile publicate de editura Crossway, Nine Marks of a Healthy Church, The Deliberate Church şi volumul însoţitor al celui de faţă Mesajul Noului Testament.

Autor:
Mark Dever
Coperta:
Cartonata
Format:
180x245 mm
Pagini:
826 pagini

Cărți electronice Cărți electronice