Provocarea islamului pentru biserică și pentru misiunea ei

5.56
EFPRVIS
În stoc
Adaugă la preferințe

Impactul tot mai sporit al islamului asupra societăților apusene ridică multe problematici care reprezintă o provocare, directă sau indirectă, pentru biserică și pentru misiunea ei. Cartea aceasta este scrisă pentru creștinii din lumea de Vest, ca unii care încearcă să cumpănească aceste problematici și să răspundă provocării într-un mod înțelept, iubitor, biblic, eficient și asemenea lui Cristos.

 

În vremurile actuale, islamul este religia care crește cel mai rapid. Prin urmare, pe parcursul următoarei generații biserica va avea de întâmpinat nevoia tot mai acută de a înțelege islamul și de a învăța cum să-i confrunte pe musulmani cu adevărul Evangheliei lui Isus Cristos. Într-o analiză clară și directă, dr. Patrick Sookhdeo – el însuși un fost musulman convertit la Isus Cristos pe când era un tânăr adult – oferă bisericii un ghid deosebit de util pentru ca aceasta să poată înțelege şi să răspundă islamului. Caracterizat deopotrivă de profunzime teologică și politică, Sookhdeo explică modul în care islamul se diferențiază de creștinism, îi descrie locul în lumea actuală și oferă sfaturi practice în legătură cu modalitatea în care creștinii se pot împrieteni cu musulmanii și le pot vorbi despre Evanghelie. Dat fiind faptul că islamul devine tot mai mult un obiect al atenției și preocupării noastre, creștinii trebuie să cumpănească bine provocarea pe care acesta o aduce credinței creștine. Dr. Sookhdeo ne ajută să facem exact asta.

R. Albert Mohler, Jr.

Rector, The Southern Baptist Theological Seminary, Louisville, Kentucky

 În pofida tot mai multor discuții și dezbateri privitoare la amenințarea reprezentată de islam pentru lumea apuseană, mulți creștini din America au o înțelegere rudimentară cu privire la ceea cred musulmanii și la modul în care diferă convingerile acestora de „credința dată sfinților o dată pentru totdeauna.” În timpul pe care l-am petrecut cu dr. Sookhdeo de-a lungul anilor, am fost extrem de impresionat de vasta lui cunoaștere a doctrinei și istoriei islamice, a inimii sale pentru Evanghelie și a preocupării sale pentru biserica persecutată. Veleitățile dr. Sookhdeo din domeniile amintite ies la iveală pe tot cuprinsul acestei cărți – le va fi dificil creștinilor să găsească o resursă despre islam mai bine documentată cu Scriptura.

James D. Daly

Președinte și CEO, Focus on the Family

 Patrick Sookhdeo a studiat la London Bible College (în prezent London School of Theology), iar mai apoi și-a obținut doctoratul de la London University’s School of Oriental and African Studies. De asemenea, a primit doctorate de la Western Seminary, Portland, Oregon și de la Nashotah House Episcopal Seminary, Wisconsin.

 Printre funcțiile deținute se numără şi cea de coordonator internațional pe domeniul islamului pentru Lausanne Committee for World Evangelization și pentru World Evangelical Fellowship. A fost conducător al Track 2 of the Wheaton 83 International Missions Conference și coordonator internațional pentru Two-Thirds World Mission Association. A conferențiat la diferite colegii teologice din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

 Dr. Sookhdeo este laureat al 2001 Coventry Cathedral International Prize for Peace and Reconciliation și al Spring 1990 Templeton UK, premiu acordat unei persoane pentru munca din cadrul comunității.

În prezent este director internațional la Barnabas Aid și Barnabas Fund.

 

O notă personală din partea autorului

Prefaţă

1. Introducere

2. Înţelegerea islamului

Teologia de bază

Problematici sociale

Spiritualitate, moralitate şi cultură

Diversitate in islam

Tendinţe în islamul contemporan

3. Comparație între islam și creştinism

Înţelegerea teologică a islamului

4. Problematici

Protecţia legală

Educaţia

Tratarea femeilor

Implementarea Shari’ei

Mass-media şi libertatea de exprimare

Politica

Pedepsele aspre ale Shari’ei

Dhimmi

Apostazia

Jihadul şi extinderea teritoriului islamic

5. Relaţiile dintre creştini şi musulmani

Clădirea unor prietenii

Locurile de închinare

Participarea la închinarea islamică

„Dialogul"

Cooperarea dintre creştini şi musulmani în proiecte

nereligioase

Cooperarea dintre creştini şi musulmani în proiecte

de ajutorare, îngrijire şi dezvoltare de peste hotare

Cooperarea dintre creştini şi musulmani în proiecte religioase

Reconcilierea

Misiunea şi evanghelizarea

Îngrijirea convertiţilor

Implicarea în societate

Justiţia

Concluzii

Răspunsul dat de Fundaţia Barnabas la Declaraţia emisă de Centrul Yale Pentru Credinţă şi Cultură

Diferenţe între conceptul musulman şi cel creştin al dragostei divine – Dr. Murad Wilfried Hofmann

Conceptul de dragoste în islam – un articol aparţinând Fundaţiei Barnabas

ANEXE

Glosar

 

 

Autor:
Patrick Sookhdeo
Coperta:
Moale
Format:
138x200 mm
ISBN:
978-606-8247-04-5
Pagini:
212 pagini

Cărți electronice Cărți electronice