Reconcilierea bazată pe credință - Un cadrul religios pentru pacificare și soluționarea conflictelor

25.00  RON
EFRBC2
In stock
Add to wish list

Procesul de reconciliere bazată pe credinţă reprezintă o abordare inovatoare în domeniul diplomației și pacificării și a fost dezvoltat de către Brian Cox în ultimii douăzeci de ani. Prin acest proces el ne pune la dispoziție un context unic pentru discuțiile de natură politică, în care îmbină cunoștințe teologice și pastorale, metode de rezolvare a conflictelor și o vastă experiență internațională. La baza acestei abordări stau opt valori fundamentale și un proces  care se concentrează în mod intenționat asupra creării unui spirit reconciliator între părțile aflate în dispută ca preludiu pentru rezolvarea constructivă a problemelor de către cele două părți. 

Din punct de vedere metodologic, această abordare nu reprezintă o formă de dialog între credințe sau un model de rezolvare tradițională a conflictelor. Ea mandatează un proces absolut unic care-i determină pe participanți să-și cerceteze adâncurile ființei și să trăiască la cel mai profund nivel simțirile inimii „celuilalt” într-un context bazat pe credință. Vorbim despre tipul de reconciliere avraamică.

Câștigător în 2006 al premiului pentru pace Mahatma Gandhi din India, Brian Cox este rector al bisericii Christ The King Episcopal Church din Santa Barbara, California, vicepreședinte al Centrului Internațional pentru Religie și Diplomație (International Center for Religion and Diplomacy) din Washington DC și director al Proiectului PACIS în diplomație bazată pe credință (PACIS Project in Faith-Based Diplomacy) al  Institutului Straus pentru Rezolvarea Disputelor (Straus Institute For Dispute Resolution) parte a Școlii de Drept din cadrul Universității Pepperdine.

CUPRINS

Capitolul întâi:
Introducere

Capitolul al doilea:
Principii călăuzitoare 

Capitolul al treilea: 
Un conflict bazat pe identitate dificil de rezolvat 

Capitolul al patrulea:
Reconcilierea bazată pe credinţă: O metodologie 

Capitolul al cincilea:
Reconcilierea bazată pe credinţă: Un proces 

Capitolul al şaselea:
Reconcilierea bazată pe credinţă: Obiectivele prezentării

Capitolul al şaptelea:
Reconcilierea bazată pe credinţă:Exerciţii de formare de abilităţi 

Capitolul al optulea:
Serviciul de reconciliere şi întâlnirea finală 

Capitolul al nouălea:
Rezolvarea comună a problemelor şi grupurile de lucru diplomatice

Capitolul al zecelea:
Principiile postului 

Author:
Brian Cox
Cover:
Moale
Pages:
135

eBooks eBooks