Dragostea Lui rămâne veșnic - Reflecții asupra dragostei lui Dumnezeu

30.00  RON
EFDRV
În stoc
Adaugă la preferințe

Refrenul repetat în Psalmul 136 este următorul: „căci în veac ține îndurarea Lui” (His love endures forever în traducerea NIV, adică „dragostea Lui rămâne veșnic”). Samuel Francis a compus o cântare ce descrie dragostea lui Dumnezeu: „dragostea lui Isus este adâncă, vastă, de nemăsurat, fără margini, fără plată... este ca un ocean plin de binecuvântări”.

Într-adevăr, „Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8, 16). Această afirmație este una dintre cele mai frumoase afirmații din întreaga Biblie. Este descoperirea inimii lui Dumnezeu. Totuși, este o afirmație care poate fi înțeleasă greșit sau deformată atunci când cei care o folosesc doresc să o plieze după anumite păreri culturale comune. Luând în considerare faptul că sunt atâtea definiții greșite despre dragoste, este necesar să discernem revelația biblică și adevărată a dragostei lui Dumnezeu.

Garry William oferă o formă de vaccinare împotriva părerilor care minimalizează diferența dintre dragostea divină și cea umană. El prezintă această diferență interpretând dragostea lui Dumnezeu prin prisma Trinității și a altor atribute divine.

În fiecare capitol explorarea doctrinară este urmată de o meditație, în care pune întrebări și ne invită la o reflecție spirituală, iar apoi încheie cu rugăciune, îmbinând adevărurile doctrinare cu lauda, mărturisirea și mijlocirea. Williams ne arată că dragostea lui Dumnezeu este „cea mai minunată dragoste” și că această dragoste măreață, glorioasă și de neînțeles va fi preocuparea noastră continuă în veșnicie.

 Garry J. Williams este director al John Owen Centre de la London Theological Seminary și profesor asociat de teologie istorică la Westminster Theological Seminary, Philadelphia. Este autor al cărților Silent Witnesses (Banner of Truth) și The Da Vinci Code: From Dan Brown’s Fiction to Mary Magdalene’s Faith (Christian Focus) și colaborator la From Heaven He Came and Sought Her (Crossway), The Atonement Debate (Zondervan), Where Wrath and Mercy Meet (Paternoster), Engaging with Barth, The Emergence of Evangelicalism și A Higher Throne (all Apollos).

CUPRINS

Mulțumiri
Introducere

Ființe limitate cu minți întunecate de păcat 
Dumnezeu vorbește pe înțelesul ființelor Sale 
Dragostea ce întrece alte iubiri 
Dragoste ierarhizată perfect 
Dragostea unui Tată omniprezent 
Dragostea necondiționată 
Dragostea care este întotdeauna în control 
Dragostea nesfârșită care nu se schimbă 
Dragoste fără pasiune 
Dragostea atotcunoscătoare 
Dragostea ce nu se bucură de nelegiuire 
Dragostea ce îl face frumos pe cel iubit 
Concluzie 
Bibliografie 

Autor:
Garry J. Williams
Coperta:
Moale
Format:
140x205
ISBN:
978-606-8247-76-2
Pagini:
260 pagini
Titlu original:
His love endures forever

Cărți electronice Cărți electronice