De la creație la nouă creație-Să deslușim firul narațiunii generale a Scripturii

30.00  RON
EFDCLNC
În stoc
Adaugă la preferințe

Deseori, din cauză că suntem prea atenți la detalii nu mai suntem în stare să înțelegem în ansamblu aspectele particulare. Când parcurgem multitudinea de povestiri memorabile și fascinante ale Bibliei, noi de fapt parcurgem o singură povestire măreață a planului întocmit de Dumnezeu pentru lumea pe care a creat-o. Este vorba de un plan în centrul căruia Se află Persoana lui Isus Cristos.

 Încărcată cu scheme, diagrame și ilustrații, această panoramă biblică ne va desluși firul narațiunii generale a Bibliei, arătându-ne cum a împlinit Dumnezeu promisiunea că va mântui lumea noastră căzută în păcat. Să înțelegem însă că această carte nu reprezintă o colecție de idei teologice lipsite de viață. Ea ne relatează o povestire a cărei menire este să ne încurajeze la a trăi o adevărată viață creștină în lumea noastră de astăzi.

 Analizând promisiunile făcute de Dumnezeu printr-un legământ cu Avraam, Moise și David, Tim Chester prezintă „imaginea de ansamblu” a Bibliei și îi ajută pe creștini să înțeleagă modul cum o anumită parte din Scriptură devine parte componentă a întregii Scripturi. De la creație la noua creație urmărește relatarea unor elemente cuprinse în promisiunea lui Dumnezeu și ne vorbește despre:

 

Un popor: promisiunea lui Dumnezeu de a mântui un popor care să-I aparțină Lui.

O țară: promisiunea lui Dumnezeu de a asigura un teritoriu în care poporul să fie binecuvântat.

Un rege: promisiunea lui Dumnezeu de a restabili domnia păcii și a libertății.

Celelalte popoare: promisiunea lui Dumnezeu de a mântui toate celelalte popoare ale lumii.

 „Te-ai întrebat vreodată cum ai putea potrivi laolaltă toate lucrurile despre care vorbește Biblia? Această carte te ajută să înțelegi cum poți face acest lucru. În paginile ei, ușor de parcurs, ai la dispoziție câteva scheme care te vor ajuta să înțelegi logica promisiunilor lui Dumnezeu și modul cum se aplică ele la viața noastră – după ce vei fi citit această carte vei înțelege mult mai ușor despre ce vorbește Biblia.”

Julian Hardyman, Senior pastor, Eden Baptist Church, Cambridge

 

CUPRINS

Mulțumiri

Introducere

  1. Istoria promisiunii mântuirii
  2. Lui Avram i se promite un popor credincios lui Dumnezeu
  3. Promisiunea unui loc al binecuvântării
  4. Promisiunea unui Împărat și a unei împărății
  5. Promisiunea unei binecuvântări pentru națiuni
  6. Concluzie: binecuvântare și blestem

Lecturi suplimentare

Autor:
Tim Chester
Coperta:
Moale
Format:
140x205
ISBN:
978-606-8247-85-4
Pagini:
196 pagini
Titlu original:
From creation to new creation

Cărți electronice Cărți electronice